Kankaanpään kaupunginkirjasto

Aikuisten kirjavinkkausta Kankaanpään kirjastolla

Tänä keväänä Kankaanpään kaupunginkirjasto aloittaa aikuisille suunnatut kirjavinkkaustapahtumat. Etsiydytkö aina saman kirjastohyllyn äärelle? Etkö kehtaa kysyä lukuideoita virkailijoilta? Tuntuuko hyllyjärjestys hämäävältä? Aikuisille tarkoitettu kirjavinkkaus voisi olla sinua varten, jos vastasit kyllä. Tavoitteena on löytää sopivimmat muodot aikuisille kohdistetun vinkkauksen toteuttamiseen.  Kirjasto kyselee palautetta etenkin sopivista ajankohdista ja kiinnostavista teemoista. Kysely alkaa 21.1.  kirjaston tiloissa ja kotisivuilla – osoitteessa kirjasto.kankaanpaa.fi- ja  vastausaikaa on helmikuun loppuun.  Ensimmäinen koeluontoinen vinkkaustapahtuma oli 13. helmikuuta kello 18 dekkariteemalla, seuraava on kirjaston päivänä 19.3. klo 18 teemalla ”Naisia vieraissa maissa”.

Kirjavinkkaus on vakiinnuttanut paikkansa kirjastojen kouluille suuntaamissa palveluissa. Kirjastosta on lähdetty koululaisten luo ja saatu kannustava vastaanotto. Kirjaston ammattilainen on osannut valita kiinnostavimmat kirjat kirjaston hyllystä ja kertoa niistä tavalla, joka innostaa lukemaan itse lisää. Aikuisten kanssa ollaan uudessa oppimistilanteessa, mutta kyselyn pitäisi auttaa valmistautumisessa. Kevään aikana on vinkkaustapahtumista tarkoitus kerätä kokemuksia ja palautetta tulevaa varten.

Kirjavinkkaukseen osallistuminen ei ole pelkästään valmiiden esitysten kuuntelemista, vaan mukana olevat saavat myös jakaa lukukokemuksiaan. Tärkeää on rento ja vapaamuotoinen tunnelma, sillä tilaisuuteen tullaan viettämään vapaa-aikaa.

Tervetuloa!