Kankaanpään kaupunginkirjasto

Galleria

TIETOA KANKAANPÄÄN KIRJASTON GALLERIASTA
Galleria hetki

Kankaanpään kirjaston Galleria Hetki on kirjaston yhteydessä oleva kaikille avoin näyttelytila. Näyttelyajat ovat pääsääntöisesti yhden kalenterikuukauden mittaisia ja näyttelyaikaa haetaan erillisellä lomakkeella täältä. Näyttely on mahdollista pystyttää kuukauden ensimmäisenä päivänä kirjaston palveluaikana ja purku tapahtuu viimeistään kunkin näyttelykuukauden viimeisenä arkipäivänä. Näyttelyvuokraa ei peritä, eikä näyttelyn pitämisestä makseta palkkiota.

Galleriaan soveltuvia näyttelyjä ovat esimerkiksi taidenäyttelyt, käsityö- ja tekstiilinäyttelyt, informatiiviset näyttelyt, erilaisia esineitä tai harrastus- ja työtoimintaa esittelevät näyttelyt. Galleria Hetki on osana kirjaston yhteydessä olevaa avointa julkista tilaa, joten näyttelyiden tulee olla aiheeltaan kaikille sopivia. Tilaa ei myöskään voi käyttää kaupallisesti mainostavan näyttelyn esittelyyn. Kirjasto valitsee näyttelyt hakemusten perusteella puolivuosittain. Valinnat heinä-joulukuun näyttelyiden osalta tehdään toukokuussa ja tammi-kesäkuun näyttelyiden osalta marraskuussa. Näyttelyhaku on kaikille avoin, mutta kirjasto haluaa tukea näyttelytoiminnalla erityisesti harrastustoimintaa.

Käytännön ohjeita näyttelyn järjestäjälle

Näyttelyn järjestäjä pystyttää ja purkaa näyttelynsä itse ja vastaa siihen liittyvistä kuluista. Näyttelyiden pystytys ja purku tapahtuu kirjaston aukioloaikana. Näyttelyteokset ovat näyttelyn järjestäjän vastuulla. Teosten vakuuttaminen on vapaaehtoista, mutta näyttelyn järjestäjän vastuulla. Galleria Hetkeen on pääsy myös kirjaston omatoimiaikana. Tilassa on kameravalvonta, muttei muuta erillistä valvontaa. Kirjastolta löytyy perustarvikkeet ripustamista varten.
Kirjasto ei toimi välikätenä mahdolliseen teosmyyntiin liittyen, mutta voi näyttelyn järjestäjän
suostumuksella välittää näyttelyn järjestäjän yhteystiedot niitä tiedustelevalle taholle. Näyttelyiden avajaisia on mahdollista juhlistaa pienimuotoisesti (max. 20 hlöä) gallerian yhteydessä olevassa aulassa tai läheisessä kokoustilassa, jonka voi varata avajaisia varten. Avajaisjärjestelyistä, kuten kutsuista, tarjottavista ja muista avajaisiin liittyvistä järjestelyistä vastaa näyttelyn järjestäjä ja avajaisista tulee sopia hyvissä ajoin erikseen kirjaston henkilökunnan kanssa. Huomioithan ystävällisesti, että alkoholin nauttiminen kirjaston tiloissa ei ole sallittua. Näyttelyn järjestäjä vastaa näyttelyn tiedottamisesta, kuten näyttelyjulisteen ja teosluettelon tekemisestä. Näyttelyjulisteelle löytyy valmis pohja, jota voi tarvittaessa käyttää. Kirjasto tiedottaa näyttelyistä myös omilla kanavillaan.

Gallerian kokoonpano

Gallerian näyttelytila käsittää yhden (lev. n. 4 m ja kork. n. 2,5 m) kokoisen näyttelyseinän, jonka yläreunassa on ripustuskisko, sekä kohdevalaisimet. Kiskon kantavuus 30 kg/m. Näyttelyseinää käytettäessä ripustus tapahtuu ripustuskiskon säädettäviä ripustuslankoja ja -koukkuja hyödyntäen. Yhden ripustuslangan kantavuus on 20 kg. Ripustuskoukun kantavuus on 15 kg. Isompien teosten ripustamiseen suositellaan käytettävän useampaa lankaa ja koukkua. Näyttelyseinän ohella tilassa on n. 9,5 neliön lasikko, jonka sisälle näkee useammasta suunnasta. Tämä tila soveltuu erinomaisesti esimerkiksi erilaisille veistoksille. Tilassa on säädettävät kohdevalaisimet. Tähän tilaan on ovi, jota voi pitää tarvittaessa lukittuna. Tähän tilaan mahdollista ripustaa teoksia kattoon tai asetella teoksia jalustoille, joita kirjastolla valmiina. Galleriassa on mahdollista järjestää yksityisnäyttely, joka käsittää sekä näyttelyseinän, että lasikon, tai vain toisen näistä tiloista, jolloin toisessa tilassa saattaa samanaikaisesti olla toisen henkilön näyttely. Ryhmänäyttelyiden osalta näyttelyn järjestäjät sopivat keskenään tilojen jakamisesta. Kirjasto pidättää oikeuden muutoksiin.