Kankaanpään kaupunginkirjasto

Kirjastofeissarit kylille ja kujille

TIEDOTE                                                                                              27.5.2024

 

Kirjasto etsii lähettiläitä!

Kankaanpään kaupunginkirjastolla on haku päällä, nimittäin lähettiläshaku!

Toukokuussa alkaneen Kirjastofeissarit kylille ja kujille -hankkeen tiimoilta ideoitiin ajatusta, jossa kuntalaiset pääsisivät osallistumaan kirjastopalveluiden ja lukemisharrastuksen markkinointiin jakamalla tietoa kirjaston palveluista, omista lempikirjoistaan ja vinkkailla vaikka hyvää kesälukemista!

– Tämän hankkeen tavoitteena on lisätä kirjastopalveluiden käyttöä tekemällä kirjastoa tutummaksi ja saavutettavammaksi. Kukapa olisi parempi markkinoimaan kirjastoa ja lukemista, kuin aktiivisesti kirjastoa käyttävä asiakas, kertoo kirjatotoimenjohtaja Marjut Tiisala.

Tiisalan mukaan erilaiset myllerrykset yhteiskunnassa haastavat ihmisten hyvinvointia, jota kirjasto palveluineen puolestaan luo. Mitä enemmän ihmisiä kirjasto palveluillaan tavoittaa, sitä vaikuttavampaa sen toiminta on.

Kirjastolähettiläitä etsitään kaikista ikäryhmistä, lapsista ikäihmisiin. Lähettiläiden toivotaan olevan aktiivisia sosiaalisen median käyttäjiä ja heille tarjotaan myös tukea ja koulutusta. Lähettiläät pääsevät myös halutessaan jalkautumaan erilaisiin tapahtumiin kirjaston riveissä.

-Olisi mukava, jos lähettiläistä muodostuisi tiivis porukka, joka myös kokoontuisi säännöllisesti pohtimaan yhdessä sisältöjä ja osallistumaan erilaisiin tempauksiin. Lukeminen ja kirjallisuus yhdistää ikään katsomatta. Myös perhe voi toimia lähettiläänä, hankekoordinaattori Heli Puputti kertoo.

Toiminta perustuu ensisijaisesti sosiaalisen median alustoille, joissa lähettiläiden toivotaan kertovan kuvin, sanoin ja videoin omasta lukuharrastuksesta ja muista kirjaston palveluiden käytöstä. Hankkeessa ideoitiin myös oma hashtag, eli aihetunniste. Tunnisteeksi tuli #elämäsikirjasto.

-Aihetunniste kuvaa hyvin kirjastopalveluiden kattavuutta. Vauvasta vaariin, kirjasto tarjoaa tietoa, elämyksiä, tukea ja apua elämän eri vaiheissa. Suomalainen kirjastoverkosto ilmaisine palveluineen on ainutlaatuinen ja kaiken markkinoinnin arvoinen, Puputti summaa.

Lähettiläshaku on käynnissä ja jatkuu aina kesäkuun loppuun saakka. Hae mukaan iloiseen joukkoon ja täytä hakulomake osoitteessa: https://link.webropol.com/s/kirjastolahettilaat.

 

Kirjastofeissarit kylille ja kujille – hanke on saanut rahoituksen Lounais-Suomen Aluehallintovirastolta ja sen tavoitteena on lisätä kirjastopalveluiden tunnettuutta ja saavutettavuutta, sekä tavoittaa uusia asiakkaita mm. taajamien ulkopuolelta. Hankkeessa on Kankaanpään pääkirjaston ja Honkajoen kirjaston lisäksi mukana Karvian kirjasto. 

 

Yhteystiedot:

Heli Puputti
Hankekoordinaattori
044 577 2412

Marjut Tiisala
Kirjastotoimenjohtaja
044 577 2422

 

Sähköpostit etunimi.sukunimi@kankaanpaa.fi